Новокалинівський опорний заклад

Вітаємо на сайті нашої школи! Приємної подорожі по сторінках нашого сайту!!!
Меню сайту
Категорії розділу
1 [2]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Журнали, газети КОЛОСОК

Освітній портал

Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти
Головна » 2018 » Березень » 16 » Уклін тобі, Тарасе!
21:58
Уклін тобі, Тарасе!

Перші весняні дні для шанувальників літературної спадщини Великого Кобзаря – це можливість щоразу по-новому осмислити його поетичні та прозові твори, краще осягнути минуле, зрозуміти сучасне й себе в ньому.

Щороку на початку березня в нашій школі відбувається низка заходів, яку традиційно називають Шевченківським тижнем.

Бандуристе, орле сизий,

Добре тобі, брате,

Маєш крила, маєш силу,

Є коли літати.

Тепер летиш в Україну,

Тебе виглядають…

 

Розпочався тиждень виставкою «Уклін тобі, Тарасе!», яку організувала і підготувала бібліотекар Шестерина З. С. Традиційно була представлена виставка ілюстрацій до творів Тараса Шевченка, приурочена 204-річчю від дня його народження, яку підготували учні 4-А класу. На урочистій лінійці «Тобі, Тарасе, шану складаємо» було оголошено про відкриття Шевченківського тижня та організували флешмоб виконання «Заповіту».

         У шкільній бібліотеці відбувся вечір пам’яті Тараса Шевченка, на якому прозвучали вірші Кобзаря. А у наших наймолодших учнів (групі «Веселка» та групі «Сонечко») було проведено заняття з художньої літератури, присвячене творчості Тарасу Григоровичу Шевченку. На занятті діти мали змогу не тільки ближче ознайомитися з життям та творчістю українського народного поета, але й побачити як зображає прихід весни Шевченко у вірші. Вихованцям наскільки припали до душі ці віршовані рядки, що їм з легкістю  вдалося вивчити вірш напам’ять.      

          Слово безсмертного Кобзаря і досі вражає серця юних школярів образністю, мудрістю, силою віри у майбутнє України. Вірші, уривки з поем емоційно звучали на захода які підготували учні 4-их класів під керівництвом Шимко Г. В. та Хоми І. М. Діти передали глибину Шевченкового слова, артистично і пристрасно відобразили настрої ліричних героїв.

         Завершився Шевченківський тиждень яскравою літературно-музичною композицією «Пишаємося славою твоєю, Тарасе!», яку підготували класні керівники 9-их класів Телефанко С. Ф. та Шабелько М. Б. На заході звучали пісні на слова поета, школярі інсценізували уривки з його поем, декламували вірші.

Шевченківський тиждень пройшов на високому рівні. Учні із задоволенням брали участь у роботі та показали добрі знання із життєвого і творчого шляху Тараса Шевченка.

 

Переглядів: 371 | Додав: Наталія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання



    Відділ освіти Самбірської РДА

    Copyright MyCorp © 2024
    uCoz