Новокалинівський опорний заклад

Вітаємо на сайті нашої школи! Приємної подорожі по сторінках нашого сайту!!!
Меню сайту
Категорії розділу
1 [2]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Журнали, газети КОЛОСОК

Освітній портал

Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти
Головна » 2017 » Грудень » 3 » Акція Червона стрічка надії
00:41
Акція Червона стрічка надії

Вже третій рік поспіль 1 грудня в нашій школі проходить акція «Червона стрічка надії»,  ініційована вчителем основ здоров'я Романів Г.Я. та ЗДМР Олеярчик О.С. Ось і сьогодні учні та вчителі нашої школи прикріпили стрічки до свого одягу на знак підтримки людей хворих на СНІД, вшанування пам'яті померлих від хвороби та надії побороти захворювання.

 Люди усього світу добре знають червону стрічку, деякі носять її щодня на своєму одязі і навряд чи хтось замислюється про історію походження такого важливого шовкового шматочка.
Червона стрічка набула символізм в 1991 році завдяки Франку Муру, який у той час жив в провінції штату Нью-Йорк. Ідея виникла в його голові, коли він побачив сусідську сім’ю. Вони носили на грудях стрічечки жовтого кольору, складені у вигляді букви V і носили в собі надію на повернення їх дочки з війни. Тоді Франк і вирішив, що це саме той символ, який би зміг привернути увагу громадськості до проблеми СНІДу в країні. Він узяв за основу цю ж шовкову стрічку, і присвоїв їй червоний колір, який символізує кров, в якій таїлася основна причина захворювання людей. Група художників і менеджерів швидко обробили ідею. Відклавши основну роботу на потім, вони активно взялися складати стрічечки певним чином і скріплювати їх шпилькою, розмножуючи їх у величезних кількостях. Створили рекламу, вдало пропагує боротьбу зі СНІДом. З часом стрічка отримала широку популярність в країні, її носили практично всі на одязі, у вигляді брелків, в зображень на блокнотах і так далі. Але широке визнання стрічка отримала завдяки церемонії вручення нагород «Tony Awards» у 2000 році. Всі учасники церемонії одягли собі на груди червоні стрічки на підтримку проекту. Це і стало стартом всесвітньої популярності і остаточно затвердило символічну приналежність до СНІДу.

Переглядів: 504 | Додав: Наталія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання



    Відділ освіти Самбірської РДА

    Copyright MyCorp © 2024
    uCoz